Odkrywanie nowych smaków

Z podróży przywozimy różne rzeczy. Wspomnienia, pamiątki, aparat pełen zdjęć i torbę brudnych ubrań. Nie wolno również zapomnieć o nowych smakach. Bowiem wycieczki są doskonałą okazją do odkrycia ciekawych przypraw. Tych, jakie w naszym regionie są niedostępne. Wystarczy wybrać się na uliczny bazar, aby przekonać się, jaką ilość przypraw miejscowi kucharze wykorzystują w swojej kuchni. Turcja, Maroko, czy Tunezja są doskonałym miejscem, w którym możemy zakupić oryginalne przyprawy. Nie tylko zachęcają one do spróbowania swoim smakiem, ale również wyglądem. Są kolorowe i ładnie się prezentują na stoiskach. Nie zawsze wiemy, jak powinniśmy ich używać. Z pomocą innych łatwo możemy rozwiązać swój problem. Zawsze istnieje możliwość skorzystania z książek kucharskich albo informacji dostępnych w internecie. Każdy kraj ma swoje tradycyjne potrawy. I grzechem byłoby ich nie skosztować. Miłośnicy kuchennych rewolucji koniecznie powinni sięgnąć po nowe wydania potraw. Kuchnia azjatycka, czy arabska w sposób znaczny różni się od europejskiej. Po mimo tego, że mamy z nią do czynienia też na swoim podwórku warto jest jej skosztować w kraju, z którego się wywodzi. W nim smakuje decydowanie inaczej.